U Dřeváka Beer & Grill

Nekuřácká pivnice s českou a steakovou kuchyní. Hostinec U Dřeváka byl otevřen v létě roku 2012 v nově rekonstruovaných prostorech na Dřevařské ulici v Brně.

Naše kuchyně je zaměřená především na kvalitní česká jídla v moderním podání. Cílem jsou poctivě připravovaná jídla z kvalitních a čerstvých surovin, bez použití polotovarů nebo umělých dochucovadel.

Kromě lahodné kuchyně si u nás můžete pochutnat na výborně načepovaném pivu "na hladinku" z pelhřimovského pivovaru Poutník nebo kvalitním víně z Modrého sklepa.

Pivo čepované "na hladinku" je typické hustou krémovou pěnou plnou mikrobublinek. Taková pěna je na rozdíl od suché "čepice" mokrá a plná piva. Proto si pivo můžete vychutnat hned, na rozdíl od suché pěny, kde musíte počkat, až trochu opadne. Pěna je na povrchu jemná a rovná, po napití kreslí na stěnách sklenice kroužky, tzv. hladinky. Z této pěny se uklidňuje a ke konci dochází pomalu (pivo tzv. dojde). Pivo má příjemný říz, není přesycené ani prázdné.

Doporučujeme Vám naše vyzrálé hovězí Maso z mladých býků zraje minimálně tři týdny, což mu dává jedinečné vlastnosti a chuť.