Chalupa Na pile

Nabídka týdenních a víkendových pobytů vhodných pro každého, zejména pro rodiny s dětmi. Rekreační zrekonstruovaná chalupa ležící na Vysočině v blízkosti řeky Sázavy (v její krásné části CHKO Stvořidla). Ubytování je poskytováno bez stravování. K dispozici je plně vybavená kuchyň. Ubytovací kapacita 16 osob.

Pronajímaný objekt je v klidném a příjemném prostředí, je umístěn v oblasti Českomoravské vrchoviny v obci Pavlov u Ledče nad Sázavou. Ubytování je v objektu bývalého mlýnu, ve kterém se přestalo mlít kolem roku 1910. Dodnes je u mlýna provozuschopné dřevěné kolo, které poháněné vodou Nezdínského potoka, roztáčí malou pilu jednušku. Ve mlýně je ještě funkční loupačka na obilí a výrobu krup z ječmene. V blízkém okolí není již znám žádný mlýn, kde by se toto dřevěné kolo zachovalo a bylo také v provozu.

V létě je možno se v okolí věnovat koupání, pěší turistice, sběru hub, cykloturistice a podobně. K dispozici je stůl na ping-pong, bazén pro děti. Možnost příjemného posezení u ohně a grilování.